slide1 slide2 slide5 slide4

Dorpsfeest 2016

 

Lichttoer 2016 

 

 

Beste dorpsgenoten, 

 

De lichttoercommissie bestaat dit jaar uit: Milou Ynema, Bert Brouwer, Chris van de Broek en Ted van Tol. 

 

De lichttoer is één van de hoogtepunten van ons dorpsfeest. Met het thema circus kan het een vrolijke en kleurrijke avond worden langs de gracht. Jeugdleden van de Circusschool Okidoki uit Meppel zullen hun acrobatische kunsten op diverse plekken langs de gracht vertonen. Ook is er veel aandacht voor muziek. Wij streven ernaar dat op elke boot een muzikant mee zal varen en ook langs de kant zal er muzikale gezelligheid zijn. 

 

Voor een succesvolle lichttoer kunnen wij natuurlijk niet zonder de bewoners langs de gracht.  

 

Wij rekenen op uw medewerking voor wat betreft de versiering en verlichting van uw huis en/of tuin. Het kan deze keer niet kleurrijk genoeg. Laat u inspireren door Google afbeeldingen met de zoekterm Circus of misschien bent u zelf ooit naar een circus geweest. In het Jeroen Boschjaar (circus Jeroen Bosch) kunt u ook inspiratie vinden in de werken van deze schilder uit de 16e eeuw.  

Mocht u, om welke reden dan ook, deze avond niet thuis zijn dan stellen wij het zeer op prijs als u een lamp in uw voorhuis laat branden om donkere gaten in het parcours te voorkomen. 

 

Natuurlijk mogen ook de lichtobjecten niet ontbreken. Integendeel. Wij dagen u uit om deze keer ook een lichtobject te maken, als gezin, buren, vereniging of vriendengroep, en.......  het gaat zeker niet altijd om groot! Klein maar fijn wordt ook zeer op prijs gesteld.  

 

Om mee te dingen naar een prijs dient het lichtobject aan een aantal voorwaarden 

te voldoen: 

 

1. de verlichting van het object speelt de hoofdrol, 

2. personen mogen geen deel uitmaken van het object, 

3. het object dient zich op of in het water te bevinden, een verbinding met de wal is wel toegestaan. 

 

Een deskundige jury zal de objecten op deze 3 elementen beoordelen en de mening van het publiek blijft natuurlijk ook belangrijk. Door het invullen van een formulier kunt u uw stem uitbrengen. Deze kunt u inleveren in één van de duidelijk aangegeven stembussen in het dorp. Behalve de eer van het winnen zijn er ook prijzen te winnen voor zowel de lichtobjecten als de tuinen. Opgeven voor de versierde tuin kunt u tot op de dag van het feest d.m.v. het inleveren van het formulier dat u in dit boekje kunt vinden of een berichtje te sturen (zie informatie tuinversiering). Zo kunnen ook de weekendbewoners nog op het laatste moment meedoen! 

 

Startgeld jonge lichtobject bouwers: 

Ook dit jaar bestaat er voor de jonge "bouwers" de mogelijkheid om een startbedrag 

van 100 euro te ontvangen. De feestcommissie probeert op die manier de jongeren  

te stimuleren ook lichtobjecten te bouwen.  

Het startgeld wordt alleen verstrekt aan teams bestaande uit personen onder de 16 jaar. 

De lichtobject jury zal ook dit jaar de jonge bouwers apart beoordelen en er zal dan ook bij de prijsuitreiking van de winnende lichtobjecten een prijs voor volwassenen en een prijs voor jongeren zijn. 

 

Prijsuitreiking / juryverslagen: 

Zaterdag rond middernacht zal in de feesttent de prijsuitreiking plaatsvinden.  

De totale puntentelling en juryverslagen zullen na afloop van het feest op onze internetsite geplaatst worden, zodat u alles nog eens rustig na kunt lezen. 

 

Opgave van de lichtobjecten kan t/m 31 juli bij Ted van Tol, Kalenberg Noord 5 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .  

 

Zoals altijd kunnen dorpsbewoners de boottocht gratis meemaken. Hiervoor kunt u een gratis ticket ophalen bij de kaartverkoop aan het Kalenbergerpad.

 

Wilt u ons dit jaar ook weer helpen bij het aansteken van de vele lichtjes op de beschoeiing?  

 

Met uw hulp en inzet zal er zeker weer veel te genieten zijn voor bewoners en bezoekers van de lichttoer 2016. 

 

Namens de lichttoercommissie, Ted van Tol 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dorpsfeest Kalenberg

Saturday the 24th.